Naturalny miód bez żadnych dodatków. Nektar zbierany przez pszczoły w pomorskich lasach.
Spożywanie Miodu Leśnego polecane jest przy osłabionym systemie odpornościowym, a także przy chorobach górnych dróg oddechowych, przeziębieniach, w anemiach i zaburzeniach przemiany materii jako dodatek odżywczy u osób z niedoborami pokarmowymi. Jego stosowanie wskazane jest również przy chorobach serca. Jego smak jest łagodny, niekiedy wyrazisty, a konsystencja po przełożeniu z beczki (po procesie krystalizacji) do słoika na zimno jest smarowna i drobnoziarnista.
Przechowywanie: miód należy przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach, w ciemnym i chłodnym miejscu (najlepiej w temp. od 6 do 10 stopni). Miód przez dłuższy czas przechowywany w temperaturze pokojowej rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na jego właściwości odżywcze i lecznicze.
Pojemność: 1,15 kg
Producent: Pasieka Królowa Marysieńka Krzysztof Startek, Reblino (woj. pomorskie)
Cena za 1000 g– 34,79 zł