Produkty marki Symbio są ekologiczne, powstają zgodnie z systemem kontroli certyfikacji na każdym etapie produkcji, zaczynając od gospodarstw ekologicznych. To znakomite kakao w formie proszku pozyskanego z najlepszej jakości ziaren kakaowca, charakteryzuje się niepowtarzalnym i mocnym aromatem. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wypieków oraz deserów.
Warto wiedzieć, że kakao znakomite źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz magnezu, wapnia, żelaza i fosforu, czyli minerałów, które są potrzebne organizmowi do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i krążenia. Kakao to super pożywienie dla naszego mózgu i serca. Kakao to również jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, które chronią błony komórkowe przed starzeniem się. Napój kakaowy pobudza, dzięki zawartej w nim teobrominie, przypominającej w swej strukturze kofeinę, oraz serotoninie, znanej jako hormon szczęścia.
Trzeba też zaznaczyć, że kakao i niektóre rodzaje gorzkiej czekolady w swoim składzie maja więcej polifenolii, przeciwutleniaczy i flawonoidów, niż borówki, jagody acai, żurawina czy granaty, dzięki czemu wykazuje znakomite działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające.
Kakao BIO to produkt wegetariański.
Zastosowanie kakao BIO
Produkt można stosować do przygotowywania smacznych i odżywczych napojów, ale również jako dodatek do ciast, koktajli czy deserów.
Skład produktu
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%) - 100%
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1430 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 24 g
Sól:<0,1 g
Błonnik: 45 g
Uwagi
Kakao należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego, w temperaturze poniżej 27 stopni Celsjusza.
Marka
Symbio
Kraj wytwórcy
Dominikana/Peru
Kraj pochodzenia
Polska
Podmiot odpowiedzialny
Look Food SA
Cena za 1000 g– 77,26 zł